Újabb nyertes pályázat!

A Szögliget fölött magasodó Szádvár sorsát szívükön viselők, köztünk a Szádvárért Baráti Kör tagjai is egyre nagyobb aggodalommal figyelhették a várrom területén található Porkoláb-ház falának szinte reménytelennek tűnő küzdelmét a természet erői ellen, amelyek hatására az elmúlt télen is újabb rész omlott ki az egyre romosabb falszakaszból.

Szerkesztette: Szatmári Tamás

A magunk között csak „Palotafalnak” nevezett építmény végső pusztulását megelőzvén, egyesületünk idén is pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alaphoz, amelyet a Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégium pozitívan bírált el, megítélve a balesetveszély elhárítására, illetve az állagmegóvási munkák elvégzésére 1.394.000,- Ft-ot. Tekintettel arra, hogy a pályázaton való indulásnak előfeltétele volt 50 % önrész biztosítása, így összesen 2.788.000,- Ft-ot fordíthatunk a romfal konzerválására, amelyre a tervek szerint a nyár elején fog sor kerülni.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik részt vettek a pályázat elkészítésében, illetve azoknak is, akik adományaikkal, valamint személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával lehetővé tették, hogy előteremthessük a pályázat benyújtásához megkívánt önrészt!

Szádvárért Baráti Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenkilenc =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..