Levelezési cím:

Jászberény, Szép u. 13., 5100

Az egyesület székhelye:

Szögliget, Szabadság tér. 26., 3762

E-mailek és telefonszámok:

kapcsolat@szadvar.hu
Telefon:
+ 36 30 662 2290 (Dr. Kovács Lajos elnök)

szervezes@szadvar.hu
Telefon:
+ 36 30 621 9825 (Dobos János elnökségi tag)

Egyéb elérhetőségeink:

facebook
twitter
youtube
instagram
messenger

 

Ha tag szeretne lenni:
Letölthető belépési nyilatkozat

blank

 


Hozzászólások

Kapcsolat — 8 hozzászólás

 1. SZERETNÉK CSATLAKOZNI , HOGYAN LEHET ?
  KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK
  MINDANNYIUKNAK!
  ÜDVÖZLETTEL KICSI VIKTOR.

 2. Kedves Imre!
  Bobaly Barnabás kezdeményezését nagy örömmel olvastam, természetesen az is szimpatikus, hogy a Szögliget mellett található Szádvár lesz névadója a versenynek.
  Kívánok sok sikert a rendezvényhez, és igyekszünk – lehetőségünkhöz képest – mi is részt venni a rendezvényen.
  A vendégházatok természetesen megtalálható lesz weboldalunkon.
  Az 1%-os támogatások pedig nagyon szépen köszönjük.
  Baráti üdvözlettel:
  Tímea

 3. Tisztelt Baráti Kör, Kedves Tímea!

  A Holló Vendégháznál megrendezett Forralt boros fesztiválkor a szögligeti származású
  Bobaly Barnabás/ aki az íjászati bemutatót tartotta/ elmondta, hogy az évek hosszú során
  Galvácson rendezett országos Íjász verseny megrendezése megszűnt.
  A helyi szállásadók és az Önkormányzat támogatásával ezt a nemes rendezvényt szeretnénk Szögligeten tovább vinni. Ezúton szeretnénk hozzájárulásotokat kérni, hogy
  Szádvár íjász versenynek nevezzük el. Továbbá minden segítséget szívesen fogadun a
  verseny lebonyolításához. Az első, ha sikerül időbe meg szervezni, 2010 pünkösdkor lesz.

  Más: Szeretnék a honlapotokon felkerülni a szállásadók listájára.

  Más: Szeretnénk adónk 1%-át nektek utalni.

  Üdvözlettel: Miliczki Imre HOLLÓ VENDÉGHÁZ

 4. Kedves “Sorstársak!” Valóban találó ez a címzés, hiszen akik a távolba vesző régmúltunk romba dőlt várai iránt annyira érdeklődnek, hogy szabadidejükben veszik a fáradságot és bozótot irtanak, nehéz köveket cipelnek, azokat a “Sors” megáldotta.

  Hogy mivel?

  A vadregényes hegyek ölelésében, friss levegőn baráti társasággal karöltve tehetünk együtt Szádvárért, azért a műemlékért, amely a trianoni határ mentén megbújva majd egy évszázadig kiesett a köztudatból.

  Nos a Szádvárért Baráti Kör vállalta, hogy felébreszti eme várunkat a Csipkerózsika álmából. A hivatalos szervekkel együttműködve 2006 ősze óta haladunk utunkon, lépésről-lépésre. Nem könnyű a dolgunk, azt aláírom. A vármentők csapatát voltak akik otthagyták, de mindig akadnak újak, akiket megfog lelkesedésünk és tovább viszik a leejtett zászlót.

  “Kell egy csapat!” — tartja a legendás filmcím. Minden várromnak kell az a baráti kör, akik rendszeresen felügyelnek az adott történelmi helyszínre. Természetesen mindezt a hivatalos műemlékvédelmi szervezetek tudtával és engedélyével, segítő szándékával.

  Javaslom, hogy az Internet segítségével szervezzék meg egy-egy várrom környékén élő, ez ügyben hasonlóan gondolkodó emberek azt a csapatot, amely közösen összefogva érdemben tud tenni a felkarolni szándékolt várért. Vannak jó példák erre: Csókakő, Regéc, Szádvár, Szendrő… stb.

 5. nagyon örülök,hogy van olyan vár amit így karban tartanak. én is szívesen tenném ezt a dédesi várral mivel ez is egy méltatlanul elfeledett vár sajnos ennek rendbehozása még várat magára.

  üdvözlettel mindenkinek:Antal Áron

 6. Kedves Kovács Lászlóné,
  Köszönjük biztató szavait. 4 évvel ezelőtt nagy munkába fogott egyesületünk, de talán bennünket a kíhívások – és természetesen az elért eredmények is – visznek előre.
  Kis csapatunk ritkán van együtt a nagy távolság miatt, hisz 5 megyéből utazunk minden évben többször is Szádvárhoz. Mégis ezek a legjobb időszakok sok szempontból. :)
  Amennyiben van kedvük bennünket megismerni szívesen látjuk Önöket a VIII. Vármentő Napok alkalmából Szögligeten. március 13-14-én.
  Baráti üdvözlettel:
  Szádvárért Baráti Kör

 7. Tisztelt Baráti Kör! Kedves Sorstársak!

  A Világhálón kalandozva szeretem nézegetni a magyarországi vármentő alapítványok munkáit és a várakkal kapcsolatos leírásokat és légi fotókat. Ma azért tettem kitérőt, pályázat írás közben, hogy ösztönözzem magam mások munkája által arra, hogy érdemes még tovább küzdenünk az omladozó várainkért, kulturális értékeinkért. Ha el vagyok fásulva a gondjaimtól és a reménytelennek tűnő helyzetünkön kesergek, akkor csak az tud lelkesíteni és ösztönözni, ha ilyen önzetlenül dolgozó embereket látok.
  Gratulálok!! Jó érzéssel töltött el, hogy ennyi lelkes fiatalt és támogatót tudtak találni a váruk megmentése érdekében.
  Sajnos ezzel Pest-megyében nem lehet dicsekedni.
  Szervezetünk 2001. évben lett bejegyezve, de nagyon kis lépésekben tudunk előre haladni.
  Településünkön két vár-rom található (Árpád és középkori eredetű). Megmentésükért csak a civil szervezetünk küzd, kisebb-nagyobb sikerrel. Az ilyen és hasonló példák reményt és erőt adnak ahhoz, hogy tovább küzdjünk.

  Munkájukhoz még több segítő kezet, erőt, kitartást és sok-sok pénz kívánok.

  Őszinte tisztelettel:
  Ipolydamádi Várak Megmentéséért és Régiófejlesztésért Alapítvány
  önálló képviselője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>