Szádvárra hívunk, hogy közösen fedezzük fel Magyarország egyik legnagyobb területű várának titkait!

Csatlakozz hozzánk!

Rád vár Szádvár! Tiéd is a Vár!

VÁRMENTŐ NAPOK

Egyesületünk legfontosabb, immár hagyománnyá vált programja, melyre minden év tavaszán és őszén – általában márciusban és októberben – kerül sor. A tagságon kívül a közös munkában részt vesznek Partnereink, az ország minden területéről, illetve a határ túloldaláról érkező önkéntesek, valamint a hivatalos szervek képviselői.

A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Ha valaki még csak most barátkozik a gondolattal, hogy szeretné megismerni a Szádvárért Baráti Kört és segíteni munkánkat, akkor erre itt az alkalom!

A megérkezés izgalma, reggel a várba vezető kaptató legyűrése, vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk, Szádvár megmentéséhez.

A 2023. őszi, XXXI. Vármentő Napokat 2023. október 21-22 között rendeztük meg, a rendezvény 2022. március 17-19. között volt.

NYÁRI VÁRMENTŐ HÉT

2023 nyarán, július 31. és 5. között a XV. Vármentő Hetet rendeztük meg. A következő Vármentő Héten 2024. július 29 és augusztus 2. között várjuk az érdeklődőket.

Következő rendezvényünk időpontja: 2024. március 15-16 között lesz.

 

Szádvár rád vár! Szerezz velünk új élményeket!

Összeállította: dr. Kovács Lajos