Szádvárra hívunk, hogy közösen fedezzük fel Magyarország egyik legnagyobb területű várának titkait!

Csatlakozz hozzánk!

Rád vár Szádvár! Tiéd is a Vár!

VÁRMENTŐ NAPOK

Egyesületünk legfontosabb, immár hagyománnyá vált programja, melyre minden év tavaszán és őszén – általában márciusban és októberben – kerül sor. A tagságon kívül a közös munkában részt vesznek Partnereink, az ország minden területéről, illetve a határ túloldaláról érkező önkéntesek, valamint a hivatalos szervek képviselői.

A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Ha valaki még csak most barátkozik a gondolattal, hogy szeretné megismerni a Szádvárért Baráti Kört és segíteni munkánkat, akkor erre itt az alkalom!

A megérkezés izgalma, reggel a várba vezető kaptató legyűrése, vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk, Szádvár megmentéséhez.

Mivel a járványügyi intézkedések lehetővé tették, így a XXIX. Vármentő Napokat 2021. október 22-24-én rendeztük meg.  Erről  tagtársunk cikkében be is számolt.

A 2022 tavaszi, XXX. Vármentő Napokat 2022 március közepén szeretnénk megrendezni, a rendezvény ideje: 2022. március 13–14. A részletekről ide kattintva tájékozodhatnak az érdeklődők.

NYÁRI VÁRMENTŐ HÉT

2021 nyarán, augusztus 2. és 7. között a XIII. Vármentő Hetet rendeztük meg. A beszámoló itt olvasható a hétről.

A 2022 évi, XIV. Vármentő Hetet augusztus első hetében szeretnénk megrendezni, ha a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi. A 2021. évi beszámolóért katt ide!

 

Szádvár rád vár! Szerezz velünk új élményeket!

Összeállította: dr. Kovács Lajos