Szádvárra hívunk, hogy közösen fedezzük fel Magyarország egyik legnagyobb területű várának titkait!

Csatlakozz hozzánk!

Rád vár Szádvár! Tiéd is a Vár!

VÁRMENTŐ NAPOK

Egyesületünk legfontosabb, immár hagyománnyá vált programja, melyre minden év tavaszán és őszén – általában márciusban és októberben – kerül sor. A tagságon kívül a közös munkában részt vesznek Partnereink, az ország minden területéről, illetve a határ túloldaláról érkező önkéntesek, valamint a hivatalos szervek képviselői.

A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Ha valaki még csak most barátkozik a gondolattal, hogy szeretné megismerni a Szádvárért Baráti Kört és segíteni munkánkat, akkor erre itt az alkalom!

A megérkezés izgalma, reggel a várba vezető kaptató legyűrése, vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk, Szádvár megmentéséhez.

Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, úgy a XXIX. Vármentő Napokat 2020. október 23-24-én szeretnénk megszervezni A szokásokhoz híven  a részletes felhívást, programot szeptember hónapban közzétettük. Amennyiben a vonatkozó jogszabályok változnak, arról azonnal értesítjük az érdekelődőket.

NYÁRI VÁRMENTŐ HÉT

2020 nyarán, augusztus 3. és 8. között a XII. Vármentő Hetet rendeztük meg. A beszámoló itt olvasha a hétről.

Jelenleg – 2019. október 21-e óta – a Nemzeti Várprogram munkatársai dolgoznak a váron.

Szádvár rád vár! Szerezz velünk új élményeket!

Összeállította: dr. Kovács Lajos

Megosztás: