Szádvárra hívunk, hogy közösen fedezzük fel Magyarország egyik legnagyobb területű várának titkait!

Csatlakozz hozzánk!

Rád vár Szádvár! Tiéd is a Vár!

VÁRMENTŐ NAPOK

Egyesületünk legfontosabb, immár hagyománnyá vált programja, melyre minden év tavaszán és őszén – általában márciusban és októberben – kerül sor. A tagságon kívül a közös munkában részt vesznek Partnereink, az ország minden területéről, illetve a határ túloldaláról érkező önkéntesek, valamint a hivatalos szervek képviselői.

A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Ha valaki még csak most barátkozik a gondolattal, hogy szeretné megismerni a Szádvárért Baráti Kört és segíteni munkánkat, akkor erre itt az alkalom!

A megérkezés izgalma, reggel a várba vezető kaptató legyűrése, vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk, Szádvár megmentéséhez.

Mivel a járványügyi intézkedések lehetővé tették, így a XXIX. Vármentő Napokat 2020. október 23-24-én rendeztük meg.  Erről  tagtársunk cikkében be is számolt.

A 2021. tavaszán esedékes vármentést, a XXX. Vármentő Napokat 2021. március 13-14-én szerettük volna megtartani, de ezt a járványhelyzet mégsem tette lehetővé.

NYÁRI VÁRMENTŐ HÉT

2019. október 21-től – a Nemzeti Várprogram munkatársai dolgoztak a váron. Időközben a munkálatokat hivatalosan is befejezték.

2020 nyarán, augusztus 3. és 8. között a XII. Vármentő Hetet rendeztük meg. A beszámoló itt olvasha a hétről.

A 2021 évi XIII. Vármentő Hetet. augusztus 1-7 között szeretnénk megrendezni, ha a járványügyi helyzet azt lehetővé teszi. Időközben a rendezvény sikeresen lezárult, beszámolóért katt ide!

Az őszi vármentő napokat 2021 októberében szeretnénk megrendezni, a pontos időpont egyeztetés alatt áll.

Szádvár rád vár! Szerezz velünk új élményeket!

Összeállította: dr. Kovács Lajos