Szögliget megközelítése

Közúton

– Budapestről és Debrecenből Miskolcig az M3-as, illetve M30-as autópályán, majd északnak fordulva a 26-os főúton Sajószentpéterig, majd a 27-es főúton,
– Kassáról az 50-es (E571) főúton Tornáig, majd az 54-es főúton a határig, onnan pedig a 27-es úton haladva juthatunk el Szögligetre.

map

Térkép

Autóbusszal a legközelebb megállók a Szögliget, autóbusz-forduló, illetve a Szögligeti elágazás, ahonnan még mintegy 1,5 kilométerre esik a falu (Menetrend).

10_terv_slices_01

Vasúton:

A Miskolc–Edelény–Jósvafő-Aggtelek–Tornanádaska vasútvonal Jósvafő-Aggtelek vasútállomása esik legközelebb Szögligethez, amely 2 kilométer távolságra található a falutól (Menetrend-ELVIRA).

Repülővel

A legközelebbi repülőtér Kassán található, ahová számos európai városból indul menetrend szerinti járat.

A vár megközelítése

Szögliget házait északi irányba elhagyva, attól mintegy 2 kilométer távolságra található a Szalamandra-ház, ahonnan gépjárművel nem haladhatunk tovább. A turistaszállónál található pihenőhelynél lehet leparkolni, majd gyalogszerrel folytathatjuk utunkat – a piros turistajelzést követve – egészen a 460 méter magasan fekvő várig, ami megközelítőleg 45 percet vesz igénybe.

Vártérkép