ElsŇĎ kiadv√°nyunk:

Kedves V√°rbar√°tok!

A v√°rak szerelmeseinek egy-egy rom l√°tv√°nya nem csup√°n a letŇĪnt korok mement√≥jak√©nt szolg√°l, de fel√©breszti a k√©pzeletet √©s sz√°rnyat ad a fant√°zi√°nak. Az omlad√©kok k√∂z√∂tt s√©t√°lva gyakran elj√°tszunk a gondolattal, milyen lehetett a v√°rkapu, az √∂regtorony, a p√°rt√°zatos v√°rfal vagy a palota. Ilyenkor a v√°r r√©gi pomp√°j√°ban sejlik fel elŇĎtt√ľnk, mi pedig r√∂vid idŇĎre a letŇĪnt korok emberei k√∂z√∂tt √©rezz√ľk magunkat √©s elcsod√°lkozunk a k√∂z√©pkor √©p√≠t√©szeti alkot√°sain.

Nek√ľnk, a Sz√°dv√°r√©rt Bar√°ti K√∂r tagjainak legink√°bb a Sz√∂gliget f√∂l√∂tt emelkedŇĎ romok ragadj√°k meg a k√©pzelet√ľnket, amikor elmereng√ľnk, hogy milyen lehetett Sz√°dv√°r hajdan√°n, illetŇĎleg milyen lehetett az ŇĎsi f√©szek falai k√∂z√∂tt √©lni.

Manaps√°g ugyan egyre t√∂bb v√°rr√≥l k√©sz√ľl szinte minden ig√©nyt kiel√©g√≠tŇĎ digitaliz√°lt rekonstrukci√≥s modell, a mi figyelm√ľnk azonban m√©gis a fest√©szet fel√© fordult, hiszen a mŇĪv√©sz egy√©ni l√°t√°sm√≥dj√°val ugyan l√°ttatni enged olyan dolgokat, melyeket a m√ļlt k√∂de eltakar, ugyanakkor nem l√©p fel a kiz√°r√≥lagoss√°g ig√©ny√©vel. Alkot√°s√°val t√°maszt ny√ļjt a k√©pzeletnek, de a szeml√©lŇĎre b√≠zza a d√∂nt√©st, hogy ŇĎ maga mit l√°t bele egy-egy falmaradv√°nyba vagy faragott kŇĎbe.

√Ėr√∂mmel jelentj√ľk be, hogy a v√°rkutat√≥k k√∂r√©ben is elismert KŇĎnig Frigyes Munk√°csy Mih√°ly-d√≠jas festŇĎ- √©s grafikusmŇĪv√©sz felk√©r√©s√ľnket elfogadva 12 db Sz√°dv√°rral kapcsolatos rekonstrukci√≥s elk√©pzel√©st vetett pap√≠rra, amit egy 20 oldalas, exkluz√≠v kiadv√°nyban jelentett√ľnk meg!

A Civertan Grafikai St√ļdi√≥ t√°mogat√°s√°t itt is megk√∂sz√∂nj√ľk!

blank

ElsŇĎ kiadv√°nyunk – Katt a k√©pre a nagyobb k√©p√©rt!

A t√∂bb n√©zŇĎpont alapulv√©tel√©vel k√©sz√ľlt rekonstrukci√≥s elk√©pzel√©sek az alkot√≥i munka egyes f√°zisait is l√°ttatni engedik, ugyanis a rajzok seg√≠ts√©g√©vel a megl√©vŇĎ romokt√≥l indulva l√©p√©senk√©nt haladhatunk a szinte teljes pomp√°j√°ban √°br√°zolt v√°r modellj√©ig.

KŇĎnig Frigyes alkot√°sai seg√≠ts√©get ny√ļjtanak, hogy megl√°ssuk azt, ami az √©vsz√°zadok sor√°n elpusztult. K√©pei elgondolkodtatnak √©s vit√°kra √∂szt√∂n√∂znek. Vit√°kra, amelyek seg√≠ts√©g√©vel eljuthatunk a legval√≥sz√≠nŇĪbb verzi√≥kig, √©s amelyek seg√≠thetnek a v√°r megment√©s√©√©rt foly√≥ munk√°ban.

K√ľl√∂n √∂r√∂met jelent sz√°munkra, hogy egy Magyarorsz√°gon egyed√ľl√°ll√≥ kiadv√°nyt jelentethett√ľnk meg, ami az elsŇĎ egyes√ľlet√ľnk √©let√©ben.

Rem√©lj√ľk, hogy kiadv√°nyunkat minden v√°rbar√°t √∂r√∂mmel fogja majd kez√©be venni √©s egy√ľtt √°br√°ndozik vel√ľnk Sz√°dv√°rr√≥l!

A kiadvány megtekintése

M√°sodik kiadv√°nyunk:

IdŇĎk√∂zben √ļjabb kiadv√°nyt bocs√°tottunk √ļtj√°ra, egyes√ľlet√ľnk 10. sz√ľlet√©snapja alkalm√°b√≥l 2016 √©vben, eddigi tev√©kenys√©g√ľnkrŇĎl, j√∂vŇĎbeli terveinkrŇĎl.

Brossura_vigi_017_kis_4

M√°sodik kiadv√°nyunk

Egy kis √≠zel√≠tŇĎ belŇĎle: https://www.szadvar.hu/2016/04/masodik-kiadvanyunk/

M√°sodik kiadv√°nyunk bŇĎv√≠tve:

blank

Mivel 2016 √≥ta eltelt 4 √©v, idŇĎszerŇĪnek tartottuk a kiadv√°ny aktualiz√°s√°t.

 

Szádvárért Baráti Kör