XXV. Vármentő Napok

Kedves Barátaink, Várbarátok!

A Szádvárért Baráti Kör következő vármentő eseményét egy – reméljük esőmentes – őszi hosszú hétvégén rendezzük meg Szögliget-Szádvárban. Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt és segíteni kész vármentőt!

A XXV. Vármentő napok időpontja: 2018. október 21-22. (vasárnap-hétfő)

Mint talán többen tudjátok már, a Nemzeti Várprogram jóvoltából a vár számos pontján újabb izgalmas részletek kerültek elő. A 2018-as ásatási program (és a XI. Vármentő Hét) olyan, eddig nem vagy csak részben kutatott részeket érintett, mint a belsővár kaputornya, a Lisztes és Német bástya, a külső vár kapuja és északi fala, illetve a Csiga és az Alsóvár területének nagy része. A feltárás több meglepetést hozott és eddig ismeretlen épületrészek felfedezéséhez vezetett, mint pl. az Alsóvár kapuja a keleti oldalon.

Ezeket a felfedezéseket az őszi vármentő napokon alkalmunk lesz a helyszínen mindenkinek részletesen bemutatni. Reméljük ezzel is fel tudjuk kelteni a kíváncsiságotokat, megkönnyítve a döntést, hogy ezt az októberi hétvégét velünk töltsétek, együtt segítve Szádvár felemelkedését, további rendezését, megtisztítását.

Tavasszal az eső miatt sajnos elmaradt a ligetes terület rendezése, a bozótirtás. Ezért többségében erre a munkára lesz szükség. De a falak körül szétszóródott laza köveket most is lehet gyűjteni és halmozni a későbbi állagmegóvásokhoz.

Szállásunk ezúttal is Szögligeten, a Major Vendégházban lesz. Már október 20-án szombaton el lehet foglalni a szobákat, a hazautazás pedig a Nemzeti Ünnepen, kedden lesz.

Szálláshely

Ennek megfelelően szállást október 20-21-22. (Sz-V-H) éjszakára lehet igényelni, 2400 Ft-os éjszakánkénti áron. Minden éjszakához vacsorát (1000 Ft/adag) és bőséges reggelit (500 Ft/adag) szervezünk. A menüt a jelentkezések után közöljük. A költségeket a megérkezéskor a helyszínen, készpénzben kell befizetni.

Kérlek, jelentkezésedet legkésőbb október 12. 24.00 óráig küldd el, és add meg, hogy mely napokon tartasz igényt szállásra, reggelire és vacsorára,

Jelentkezésedet akkor is várjuk, ha nem igényelsz szállást és étkezést!

Fontos, hogy a létszám alapján a várbeli munkát tervezni tudjuk.

  Ne feledd: Tiéd a vár! Szádvár most is Rád vár!

Kérjük a felhívást terjesszétek várak iránt érdeklődő ismerőseitek, barátaitok körében, ezzel is segítve munkánkat és Szádvár megmentését!

Köszönettel és tisztelettel:
Dobos János

Szádvárért Baráti Kör
www.szadvar.hu
+36-30-621-9825


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

húsz − 13 =