XXI. Vármentő Napok és Ünnepi Közgyűlés

Kedves Barátunk!

Ahogy ígértük, visszatérünk a részletekkel, s titkon reméljük, hogy idén Veled is találkozunk Szögligeten, Szádvárban a XXI. Vármentő Napokon. Ha voltál már a hegytetőn velünk, a regényes romok között, akkor most nem maradhatsz távol; ha nem, akkor most kell eljönnöd, hogy az első alkalom mindenképpen ünnepi legyen!

xxi_3

Ünnepeljük együtt a Vármentő Napokon 2016. október 7-8. (péntek-szombat) között Egyesületünk megalakulásának 10. évfordulóját. Szombat este Ünnepi Közgyűléssel, meglepetésekkel készülünk, ahová szeretettel hívunk és várunk!

Persze az ünneplés előtt a várat is ki kell csinosítani! Az elmúlt hónapok alatt bizony elburjánzott a növényzet, ezért kérünk, hogy segíts kiszabadítani a romokat a fullasztó gyökerek és bokrok szorításából! Már október 6-án, csütörtök este érkezhettek Szögligetre, október 9-én, vasárnap pedig elbúcsúzunk szeretett Várunktól egy újabb fél évre.

A szállás biztosítására a Holló Vendégházat foglaltuk le, amit sokan ismerhettek már. A 2-6 ágyas szobák mindegyike rendelkezik konyhával, a reggelit egyénileg is tudjuk magunknak biztosítani, szükség esetén van vegyesbolt is. Ahhoz, hogy a szállások lefoglalásához a kellő információ időben rendelkezésre álljon, kérlek benneteket, hogy jelentkezéseteket legkésőbb 2016. szeptember 30-ig a szervezes@szadvar.hu email-címre küldjétek el.

Összefoglalva:
szállást 2016. október 6-7-8. éjszakára (2500 Ft/fő/éj)
vacsorát 2016. október 6-7-8. napokra (1200 Ft/ adag);
reggelit 2016. október 7-8-9. napokra (800 Ft/adag)
lehet igényelni.

A munka feltételei:

A résztvevők számára alapvetően szükséges felszerelés a kesztyű, amit kérünk, hogy lehetőség szerint hozzatok magatokkal. A várhegyen esőtől és széltől is védő meleg ruhára és cipőre van szükség, mely alkalmas a tüskés ágak közötti mozgásra is. A falak mellett dolgozók számára védősisakot biztosítunk. Célszerű továbbá az ún. láthatósági mellény viselése is, szintén a balesetveszély elhárítása miatt.

Szükséges szerszámok: ágvágó (ún. Göller-olló), metszőolló, balta és fűrész. Kérjük, ha tudsz, hozz magadnak szerszámokat, mert sajnos Egyesületünknek csak korlátozott lehetőségei vannak ezek biztosítására.

A munkában mindenki saját felelősségére, a kijelölt munkavezetők irányítása alatt vesz részt. Az első napi tevékenységek megkezdése előtt a résztvevők a szükséges munka- és balesetvédelmi tudnivalókról tájékoztatást kapnak, amit aláírásukkal igazolniuk kell. A szervezők egészségügyi csomagot (gyógyszer, kötszer) biztosítanak.

Gyülekező mindkét nap (október 7-8) a Szalamandra Vendégház előtt 8.30 órakor, ahonnan együtt indulunk a várhoz, a munka befejezése 15 óra körül várható.

Kérünk benneteket, hogy a megadott határidőket szíveskedjetek betartani, megkönnyítve ezzel a szervezők munkáját.

Még egyszer: jelentkezéseteket legkésőbb 2016. szeptember 30-ig a szervezes@szadvar.hu email-címre küldjétek el. A jelentkezésben írjátok meg, hogy mely napokra tartotok igényt szállásra, vacsorára, esetleg reggelire?

Ne feledd: Tiéd a Vár!
Szádvár Rád Vár!

SzBK

2 hozzászólás ehhez: “XXI. Vármentő Napok és Ünnepi Közgyűlés”
  1. Igén már 40 éve, hogy először Szögligetre érkeztem, akkor a barlangok közelsége, szeretete hozott ide. Amikor az öcsém a mai Szalamanra ház elődjében katonai szolgálatot teljesített szüleimmel is bejártuk a várat /édesapám most 94 éves, édesanyám 86/. Nagyon BOLDOG vagyok hogy tagja lehetek a 10 éves BARÁTI KÖRnek.
    kb 300x voltam a vártetőn, kétségtelen az utóbbi 10 évben a sok munka hatására látványos változás történt.
    Minden tag társat tisztelettel és szeretettel köszöntök!
    Katalin

  2. Hej, ez valami hihetetlen, hogy 10 évesek lettünk! Felsorolhatatlanul sok alkalommal kapaszkodtunk fel Szádvárba, iszonyatos mennyiségű munkát végeztünk el, közös élményeink száma a világegyetem csillagainak mennyiségével vetekszik. Hát kedves barátaim, kérlek titeket folytassuk ezt a szép hagyományt!  :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − hat =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..