XX. Vármentő Napok

A huszadik… Ízlelgetem a szót és szinte el sem tudom hinni. A kezdetekkor nem is mert senki ilyen időtávlatban gondolkodni, csak bízott benne, hogy ennyi év után is itt munkálkodhatunk majd.
Mennyi minden történt azóta! Hogy megszépült a vár környezete és a várfalak! Mennyi valóban tartós barátság szövődött!
Gyere el te is, élvezd velünk a baráti hangulatot, a páratlanul szép természeti környezetet, éld át a történelmet, és tégy azért, hogy mindezt unokáid is láthassák és érezhessék!

A szádvári XX. Vármentő napok időpontja: 2016. március 12-14.

Jelentkezés: 2016. II. 28. 24:00 óráig a szervezes@szadvar.hu  mail címen.

kepXX_3_őpt
A tavaly őszi munkákat folytatjuk

A tavaszi  és őszi munkáink folytatásaként Lovagi Tornát tartunk a várfalak külső, déli oldalán.Szádvár Első Lovagja lehetsz, ki megküzd Szíve Hölgyéért, és az őt védő erősségért! De lehetsz Patócsy Zsófia Első Udvarhölgye is, ki kiáll a hősies várvédő Lovagok mellett! :-D

Feladatok:
1. Kéttusa – kőgörgető verseny, legördülő kövek előli terepfutással egybekötve: keresd elő legjobb csúszásmentes, stabil cipőd, hozz magaddal izomláz elleni szert és számíts némi porra! 2. Erővágó verseny a köveken burjánzó fiatal sarjakon: keresd elő legerősebb Göller-ollód, metszőollód, baltád és munkáskesztyűd! Keményebb kihívás ez, mint elsőre látszik! 3. Az időjárás függvényében megrendezendő hótaposás vagy sárdagasztás: hozz megfelelő ruházatot, némi nassolni valót, kulacsot, benne az általad preferált – víz, kávé, tea, sör-bor-pálinka, stb. – túlélőitallal!

Bár nem kell a középkori lovagok vagy Bear Grylls tudása a feladatok megoldásához, azért nem árt némi túlélőösztön. De ne aggódj, számíthatsz ránk: segítünk, amiben csak lehet!

A tervezett program:
2016. március 11. (Péntek) 18:00- Érkezés, vacsora
2016. március 12. (Szombat) Reggeli, Vármentés, Vacsora
2016. március 13. (Vasárnap) Reggeli, Vármentés, Vacsora
2016. március 14. (Hétfő) Reggeli, Vármentés jövője, Kiállítás berendezése, Vacsora
2016. március 15. (Kedd) Reggeli, hazaindulás

Szándékunk szerint a várban 2 napon, március 12-13-án fogunk dolgozni. Reggeli 8:00 -kor, majd gyülekező mindkét nap a Szalamandra Vendégház előtt 8.30 -kor, ahonnan együtt indulunk a várhoz. A munkák tervezett befejezése minden nap 15 óra. A vacsorát 18:00-kor szolgálja fel a Holló Vendégház csapata.

A harmadik napon szeretnénk együtt gondolkodni Szádvár jövőjéről, az Egyesület terveiről a Nemzeti Várprogrammal kapcsolatban (is), illetve a szögligeti Intézőházban található kiállítást rendezzük.

Ezen kívül ajánljuk, hogy az időjárás kegyei és kedved szerint vágj neki az Aggteleki Nemzeti Park gyönyörű tájainak, járd be és ismerd meg a környék nevezetességeit!

A Vármentő Napokon szögligeti vendégházakban szállunk meg. Szállást a fentiek szerint 2016. március 11-12-13-14. éjszakára lehet igényelni, 2500-3000 Ft-os éjszakánkénti áron, elérhetőség és felszereltség szerint.

A vacsora és a reggeli ára (normál árak, a vega és ételérzékeny menü feláras):
Vacsora 1200 Ft/adag; Reggeli 800 Ft/adag. A menüt a későbbiekben közöljük.
A szállások mindegyike rendelkezik konyhával, így az étkezést önállóan is meg lehet oldani a faluban található vegyesboltokból. Viszont reményeink szerint szombaton és vasárnap – támogatóink jóvoltából – messzi földön híres Szádvár szakácsa isteni főztjét szolgálja fel ebédre, fenn a várban!

Kérlek jelezd, hogy mely napokra igényelsz szállást, reggelit és vacsorát, legkésőbb 2016. február 28. napján 24.00 óráig! Az igények véglegesítése után fogjuk közölni, hogy kit hol tervezünk elhelyezni, értesítünk a pontos költségekről, továbbá a fizetés módjáról stb.

További fontos tudnivalók – PDF

Ezen a hétvégén kerül majd sor a Szádvárért Baráti Kör közgyűlésére is, melyről a tagok külön tájékoztatást kapnak.

Jelentkezésedet akkor is várjuk, ha nem igényelsz szállást és étkezést!
Fontos, hogy a létszám alapján a várbeli munkát tervezni tudjuk.

Ne feledd: Tiéd a vár! Szádvár most is Rád vár!

Szádvárért Baráti Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − tizennégy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..