Várak, Kastélyok, Templomok – és Szádvár

A Szádvárért Baráti Kör 2006 őszi megalakulásáról és első sikeres vármentő tevékenységéről a Várak, Kastélyok Templomok című, a vár- (kastély- és templom) barátok előtt jól ismert folyóirat III. évfolyamának első számában jelent meg beszámolónk. Büszkeséggel és örömmel töltött el bennünket, hogy a tekintélyes szerzők által nagyra becsült és története során végig szakmailag igen igényes és egyben látványos megjelenésű történelmi és örökségturisztikai folyóirat közlésre és bemutatásra érdemesnek tartotta kezdeményezésünket.

Most újra lehetőséget kaptunk, hogy – immár hét év elteltével – ismét beszámolhassunk arról, hol tartunk, mire jutottunk, mit tervezünk a jövőben. Megtett utunkra visszatekintve, megállapíthatjuk, van miről beszámolnunk. Vannak terveink is, melyeket – együttműködve mindenkivel, aki Szádvár ügye mellett áll – szeretnénk megvalósítani. Ugyanúgy, mint hét éve, a Várak, Kastélyok, Templomok folyóirat mostani IX. évfolyamának 6. számában is oly tekintélyes, nemzetközileg is számon tartott szakemberek szerzői társaságában találhatjuk az egyesületünkről szóló cikket, akik élen járnak kulturális épített örökségünk kutatásában, bemutatásában. Mégis van helyünk civil kezdeményezésként ebben az illusztris társaságban, és talán ez az egyik legnagyobb eredmény, mely munkánk során elérhettünk.

A két megjelenésben további közös vonás, hogy a szerzőként feltüntetetteken túl akkor is, most is sok egyesületi tag és más segítő működött közre a szöveg megfogalmazásában, javításában, a fényképek összeválogatásában és mindenben, mely hozzájárult a cikk megjelenéséhez. Köszönjük mindannyiótoknak! És mindenkinek, aki ez alatt a hét év alatt végzett munkájával lehetővé tette, hogy eredményekről számolhassunk be.

Köszönet illeti a Várak, Kastélyok, Templom folyóirat szerkesztőit, élén Kósa Pál felelős szerkesztővel. Sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy ezzel a számmal az újság papíralapú formában utoljára jelent meg. Bízunk azonban benne, hogy egyrészt elektronikus formában továbbra is leköti, vitára készteti és a szokott magas színvonalú ismeretanyaggal látja el olvasóit, és nem adjuk fel a reményt, hogy a jövőben még sor kerül az internet korában is arra, hogy az érdeklődő olvasó újra kézbe veheti a folyóiratot majd.

A cikk 1. oldala
A cikk 2. oldala
A cikk 3. oldala
A cikk 4. oldala

Kattints a kisképekre a nagyításhoz és olvasáshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 1 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..