Szádvári élménybeszámoló, avagy a 19-os árok és csapata 3D-ben

Akár hiszitek, akár nem, majdnem a saját árkunkat felejtettem el megfotózni 3D-be. Mindig halogattam a dolgot, hogy még nem elég mély az árok, meg hogy belóg a ponyva, stb, stb,…, a munkanapok végén meg, mire mindenki kijött a “gödörből” és nekiálltam volna fotózni, addigra a porondmester már mindig leengedte a cirkuszi sátrat, azaz a ponyvát.

Háromdimenziós fotók a 19-es árokról és csapatáról

No, végül az ötödik ásatási nap délutánján, amikor befejeztük Zolival az árok további mélyítését, mert elértük a sziklafelszínt (apropó: honnan tudják a régészek, hogy 5 nap (se több, se kevesebb) kell egy árok kiásásának?), szóval másnapra már nem volt tervezve további ásás, csak dokumentálás, így úgy döntöttünk, hogy nem csak leengedjük, henm le is bontjuk a cirkuszi sátrat. Egyrészt arra gondoltunk, hogy a betemetéshez már nem kell ekkora árnyékolás, másrészt meg, a föld visszalapátolásánál már útban lennének a kitámasztó cölöpök és madzagok. S mikor egy hét után újra, teljes szélességében előkerült a Lisztes bástya belseje, no akkor vetem elő a gépemet, s örökítettem meg árkunkat “háromdébe”.

Íme a 19-es árok háromdimenziós fotója:
3D-s szemüveget fel!

A VI. Vármentő Hét 19-es számú kutatószelvénye a Lisztes bástyában, 3D-ben

…és az elmaradhatatlan térhatású csoportkép:

Remek csapat volt a 19-es :) (A fényképező mögött: Vígvári Tamás :) )

+egy ráadás a “Trióról” is:

A 19-es lányai munka, azaz dokumentálás közben

További háromdimenziós fotók az idei árkokról:
a 16-os árok itt tekinthető meg,
a 17-es árok itt és a
18-as árok pedig itt.

Szöveg és 3D-s fotók: Vígvári Tamás

Ne felejtsétek: Várak3D! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 1 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..