Felhívás a Castrum Bene Egyesület májusi konferenciájára

Idén május 2. és 4. között a Szádvárért Baráti Kört és Szögliget Önkormányzatát érte az a megtisztelő feladat, hogy a Castrum Bene Egyesület konferenciájának helyet adhat. Az előadásokra a csodálatos természeti környezetben lévő Szögliget község Kultúrházában kerül sor, és a már hagyományos kirándulások is innen indulnak majd Szádvár, Torna, Sáros, Kapi és Kassa váraihoz.

A Castrum Bene Egyesület XX. vándorgyűlése, Szögliget, 2014. május 2-4.

1989-ben Mátrafüreden zajlott le az a fórum, amelynek tagjai elhatározták, hogy összefogják a középkori várakkal hivatásszerűen foglalkozó vagy róluk éppen laikusként érdeklődő embereket. Így került sor egy esztendő múltán a Castrum Bene Egyesület megalakítására, melynek elhatározott célját jelentette a műemlékek eme típusának minél jobb megismerése és megismertetése. Az elmúlt időszakban rendezvények sokaságával bizonyították szilárd eltökéltségüket ez ügyben. A májusi konferenciák három napja alatti elhangzott előadások és tanulmányi kirándulások során minden érdeklődő részletes ismertetőt szerezhet történelmi emlékhelyeink múltjáról. A felmerülő kérdéseket a helyszínen ásató régész szakember válaszolja meg. Az esti kötetlen beszélgetések során új ismeretségek, barátságok születnek, a találkozók szüneteiben árusított könyvekkel pedig gyarapíthatjuk szakirodalmunkat. Még hosszasan sorolhatnám az előnyeit a „castrumos találkozóknak”, de mindezt legjobb személyesen átélni.

További részletekről információk a Castrum Bene Egyesület honlapján:
Az Egyesület 2014. évi vándorgyűlésének végleges programja és jelentkezési lapja

Pillanatképek a Castrum Bene konferenciák és kirándulások életéből

Mindenkit szeretettel várunk!

Szöveg és fotók: Szatmári Tamás
Szerk.: vigi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 7 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..