KezdőlapHírekRégészeti feltárás Szádvár külső várában

Hozzászólások

Régészeti feltárás Szádvár külső várában — 4 hozzászólás

 1. Kedves Péter!
  Szeretettel várjuk mi is, és örömünkre szolgál, ha fellátogat a várhoz.
  Kellemes túrát, jó pihenést hozzá!
  Szádvárért Baráti Kör

 2. Nagy örömömre szolgált a Várak, kastélyok, templomok lap rendszeres vásárlójaként a vár feltárásának híreit olvasni, majd a honlapot megtalálva a részletesebb ismertetőket, tájékoztatókat. Valamikor a Szalamandra-tanyán megszálltam beosztottjaimmal, ott hallottam először a várról, erdész beosztottam (helybéli, Putnokon él) mutatta messziről, majd Derenk romjaihoz is elvitt, ahol azóta már többször jártam. A várat is meg fogom nézni, ha addig élek is!
  Erőt és kitartó, jó munkát kíván egy nyugdíjas erdész, Lukáts Péter

 3. Az augusztusi munkálatokkal gyermekkori álmom valósult meg: szakmai irányítás alatt egy várromban áshattam a régmúlt idők titkait fürkészve. A Szádvárért Baráti Kör tagjai és pártolói szorosan együttműködve, terveiket egyeztetve a műemlékvédelmi szervezetekkel minőségi fejlődést tudtak véghezvinni. Hiszen a kezdeti – soha el nem hanyagolható — bozótirtás mellett már a roskadozó kőfalak állagvédelmét is esztendők óta fel tudták vállalni, amit most megkoronázott a nagy létszámmal végrehajtott régészeti feltárás hete. Csak így tovább várbarátaim! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .