VIII. Vármentő Napok Szádvárért

A nagy közönségsikerre való tekintettel a Szádvárért Baráti Kör Tagjai 2010. március 13-án és 14-én immár VIII. alkalommal rendezi meg Vármentő napjait.

Célunk a Vár belső falainak megtisztítása a növényzettől.

Szádvár romjai a községből

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Kérünk, hogy hozz Magaddal védősisakot, védőkesztyűt, fűrészt vagy ágvágót.

A vármentők a Várhegy alatt fekvő Szögliget község hangulatos vendégházaiban lesznek elhelyezve. Reggeliről és ebédről mindenki maga gondoskodik. A vacsorát a Barátik Kör tagjai biztosítják.

Szállást 2010. február 15-ig a kapcsolat@szadvar.hu email címen lehet rendelni, később ezt mindenkinek egyénileg kell bonyolítani.

Hogy miért is ajánlom?!

“Friss” tagja vagyok a csapatnak és elmondhatom, hogy azonnal befogadtak. A munkálatok mindig nagyon jó hangulatban folynak. Mivel az ország minden pontjáról gyűlünk össze esténként felvonultatjuk szülővárosunk nemzeti “csemegéjét”. Így a Várvédők pálinkafesztiválon is részt vehetnek. Ez persze okot ad a jóízű beszélgetésekre, éneklésre, táncra. Ami persze jól esik egy-egy fárasztó nap után.

Van még hely a várban… és a képen is 🙂 Csatlakozz hozzánk!

Mindegy honnan jössz és hogy hány éves vagy…, gyere és tartozz közénk!

Legyél Te is a csapatunk része!

Szeretettel: a Szádvárért Baráti Kör Tagjai

 Szöveg: Némethy Olga

4 hozzászólás ehhez: “VIII. Vármentő Napok Szádvárért”
 1. Kedves Barátaim,

  A márciusi hétvégén sem maradunk éhen a várban munka közben.
  Szombaton (13-án) Szabó Miklós által készített – sokak által már ismert
  – “lángos-party” lesz. Ezt most is a Nova-Alpin Kft. szponzorálja.

  Vasárnap (14-én) egyesületünk készít bográcsos finomságot.

  Találkozunk pénteken. 🙂

  Baráti üdvözlettel:
  Tomatás Tímea

 2. Kedves Barátaim !

  Néhány tudnivaló a VIII. Vármentő Napokról:

  Mindenkit kérünk arra, hogy meleg ruhát, cipőt (bakancsot) vegyen fel, ami széltől és esőtől is óv, illetve strapabíró, hiszen növények között is dolgoznunk kell.

  Ivóvízről is gondoskodjatok.

  Az étkezést – reggeli és ebéd – most mindenki maga kell, hogy megoldja, a munka után azonban Szögligeten a munkában részt vevők egytálételt kapnak majd, melyet a Szádvárért Baráti Kör és támogatóink biztosítanak térítésmentesen.

  Mivel fő feladatunk a felnőtt bozót, illetve a kijelölt fák ritkítása, kivágása, kérünk mindenkit, hogy ágvágó szerszámot, fűrészt, baltát hozzon magával.

  A munkában részt vevők számára szükséges felszerelés a védősisak (más néven kobak), kesztyű, – melyeket a részt vevők maguk biztosítanak. Célszerű továbbá az ún. láthatósági mellény viselése is, szintén a balesetveszély elhárítása miatt.

  Gyülekező reggel 8.30 órakor a Szalamandra Vendégháznál, onnan gyalogosan kell eljutni a várba a munka helyszínére, illetve a szerszámokat is kézzel kell feljuttatnunk a várhoz. A munka befejezésének előrelátható időpontja 16 óra.

  A munka megkezdése előtt – már fenn a várban – ismertetni fogjuk a munka- és balesetvédelmi szabályokat és más tudnivalókat. Ezért kérünk mindenkit, hogy aki felért, a bejárat környékén gyülekezzen a fentiek gyors lebonyolítása érdekében. Ezt követően mindenkit, aki részt vesz a munkában, kérünk arra, hogy írja alá a legfontosabb munka- és balesetvédelmi szabályokat tartalmazó ívet. Az ív aláírása kötelező, enélkül a munkában nem vehet részt senki.

  A munkában mindenki saját felelősségére, a kijelölt munkavezetők irányítása alatt vesz részt.

  Baleset, sérülés, rosszullét esetén forduljatok a munkacsoport-vezetőkhöz, a helyszínen az alapvető elsősegély-eszközöket biztosítjuk.

  Baráti üdvözlettel:
  Tomatás Tímea
  elnök
  Szádvárért Baráti Kör

 3. Sziasztok!
  Imádom a várakat és amikor rábukkantam a honlapra nagyon megörültem, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Kis korom óta misztikusan vonzódok a várakhoz. Az egyik nagy álmom, hogy Magyarország összes várát megcsodálhassam személyesen. Az álom valósággá vált és már 49 várat láttam. Olyat is, ami már tényleg csak egy fél tornyocska az erdőben. Sajnos még Szádvárat nem láttam, de tervben van. Ahol voltam úgyanilyen baráti kör toboroz embereket. Ez a település , Gyulakeszi. Ott a Csobánci várat építik lelkes “amatőrök”. Minden évben 2-3 alkalommal van rá lehetőség. Ez a kezdeményezés igazán dícséretes és akik szeretik a várainkat szívesen vesznek részt rajta, így én is. Nagyon jó érzés, hogy a helyreállításnál az én kezem munkája is megmutatkozik. Tehát csak így tovább és remélem egyszer én is eljutok hozzátok!
  Tiszelettel:
  Kovács Eszter Mária
  Tolna megye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenhárom =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..