KezdőlapCikkekBebekek a rigómezei csatában

Hozzászólások

Bebekek a rigómezei csatában — 3 hozzászólás

  1. Mivel a korabeli forrásokban nem találtam említést a Bebekek elhelyezkedéséről a magyar sereg hadrendjében, ezért ezt írtam meg. Az ötleteid csak fikciók, semmi bizonyíték nincs rájuk.

  2. Arra próbáltam célozni, hogy a 2 Bebek akár 2 különböző helyen is harcolhatott, az erdélyiek középen (vagy bárhol) nyilván az erdélyi vajda parancsnoksága alatt lehettek, a pontosan nem nevesített országnagyi tisztséggel meg a másik simán lehetett a főúri bandériumok között.
    Mivel rendesen kikaptunk, ez tán mind1 is, tény, hogy mindketten hősi halált haltak, sok ezer magyarral együtt.
    Kegyelettel emlékezünk rájuk!

  3. Köszönöm szépen a kiegészítéseket. Az 1448-as rigómezei csatáról legutóbb Bán Mór történelmi regényíró gyűjtötte össze az adatokat a monumentális Hunyadi-regénysorozat X. kötetében {megjelent 2019-ben}. Őszintén szólva sokkal zűrzavarosabb, mint a mohácsi csatáé, pedig arról sem sokat tudunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>