KezdőlapHírekBástyák és ágyúk Szádvárban

Hozzászólások

Bástyák és ágyúk Szádvárban — 6 hozzászólás

  1. Laci bá’! Rossz a linked, ez az egyesületünk doksijaihoz, nem fényképekhez vezet, ezért átírtam, ha meg tudod írni a jó linket, pótolom!
    Üdv és kösz: Ida

  2. Tisztelt Szabó Pál! Hatalmas feladatra vállalkozik, ha a magyarországi várainkról szeretne mindent megtudni. Én ezt bátran leírhatom, hiszen már kb. 40 esztendeje kutatom őket és még mindig nagyon sok mindent szeretnék róluk elolvasni, utánajárni. Persze ezzel nem szeretném a kedvét szegni, sőt! Első körben ajánlanám, hogy merüljön bele a XIX. századvége óta megjelenő Hadtörténeti Közlemények és a Századok című folyóiratok tanulmányozásába. Ezekben rengeteg adatot lehet összegereblyézni várainkról. De a Bécsi Hadilevéltárban annak idején kutató Takáts Sándor könyveit is bátran tudom ajánlani elolvasásra. Napjainkban a számokra a legfontosabbak Domonkos György hadtörténész írásai. Ha például az egri várban jár, ott a boltíves épület alatti kis üzletben kaphatóak a Studia Agriensia-sorozat könyvei, amiben történészek adják közre a végvárakról ismereteiket. Örömmel írhatom le, hogy várainkról egyre bővebb a tudásunk, sokat foglalkoznak velük a szakemberek, mind a levéltárakban a történészek, mind a helyszíneken a régészek.

  3. Szeretném kérdezni,hogy hol lehet fellelni olyan adatokra melyek ezeknek a váraknak a hadifelszerelését,őrségének létszámát és egyéb hadi leírásokat tartalmaz??Pl :Boldogkő,Újhely,Füzér,Dédes,Kisnána..stb.Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 16 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .