KezdőlapCikkekDilemma: járat vagy hasadék?

Hozzászólások

Dilemma: járat vagy hasadék? — 3 hozzászólás

  1. Gratulálok a felfedezéshez, és a légi fotóhoz!
    Én az augusztusi vármentőhéten jártam a nyugati várfalak alatt, (Akkor amikor mindenki engemet keresett!:-)) és készítettem két teraszról is felvételt. Az itt bemutatott fotón a nyíl hegyének bal felső sarkánál jártam, és onnan kapaszkodtam ki a fölötte lévő tisztásra!
    Ha a légi fotó a nyugati oldalt is mutatná, látható lenne, ahol én is készítettem a fotókat!
    https://www.szadvar.hu/2014/08/tokar-laszlo-egy-ev-szadvaron-vi-resz-avagy/

  2. Jó, hogy felhívtad erre az érdekességre a figyelmet. A korabeli inventáriumokban {várleltárakban} az északi oldal felé kialakított Csigán kívül más felvonó nem szerepel. De valóban a XVII. századi metszeteken pedig ábrázolnak egy “akasztófát”. Hogy ez tényleg a nyugati oldal felőli felvonószerkezet lehetett-e? Ha majd elérjük azt a várrészt, feltétlenül ki kell deríteni az esetleges szerepét a várbeliek ellátásában. Szádvár nagyon sok titkot őriz még, ez is egyike a múlt rejtélyeinek…

  3. ez valami nagyszerű, csodálom a kitartást és a felfedezés élményét, mintha jelen lettem volna úgy átérzem, mindezért nagy köszönet. borzongás élmény!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>