KezdőlapVárjáró MagazinVárjáró Magazin 11. szám

Hozzászólások

Várjáró Magazin 11. szám — 2 hozzászólás

  1. Szia Zsolti barátom!

    Hát tudd meg, most szereztél egy holtodig való irigyedet, mert annyira érzékletesen írtál Oroszlánszívű Richárd francia földön emelkedő lovagváráról, hogy legszívesebben már most kipattannék a kényelmes fotelemből és gyalogszerrel is nekivágnék az odavezető útnak. Ezt az erődítményt tényleg látni kell, ott szívni be a komor falakból áradó történelmi hangulatot, megfogni a köveket, amelyeket oly sok vér öntözött a távoli évszázadokban. Azon hogy a franciák a latrinán hatoltak be, nem lepődtem meg, mivel már olvastam róla Könyöki József Középkori várak, különös tekintettel Magyarországra című könyvében. Ezt a “hősies” tettet amúgy felhasználta Rowan Atkinson, ismertebb művésznevén Mr. Bean is a Johnny English című filmjében,amikor a brit trónra törő főgonosz várába szintén a latrinán keresztül hatolt be.

    Végezetül: a várismertetőhöz gratulálok, kiváló és precíz munka. Ha máskor, másfelé barangolsz, annak váras élményét is oszd meg velünk, szerencsétlen itthon maradottakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>