IX. Vármentő Napok, 2010. október 22-23.

Egyszerűen nem bírjuk abbahagyni, s nem tudjuk megállni, hogy Szád várának hívó szavára ne figyeljünk oda. Így aztán ismét, immár kilencedik alkalommal rendezzük meg, a hagyományosnak számító októberi vármentő napokat.

Várjuk, olyan lelkes várbarátok vagy várbaráti társaságok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzánk, hogy együttes erővel szorítsuk vissza az egyre szemtelenebb aljnövényzet térhódítását.

Vámentő Napok, Szögliget - Szádvár, 2010. október 22-23.

Célunk, hogy a vár déli oldalán, a várudvarokban és a várfalakon elterebélyesedett gyomnövényzetet visszaszorítsuk. Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy kölcsönkéred nagyszüleid kertészkedős felszerelését: a metszőollót, az ágvágót és talán még egy kisebb fűrészt is. Majd beszerzel egy védőkesztyűt, s mindezt a hátizsákodba csomagolod, a kétnapi -gondosan megválogatott- ruházatod mellé.

Ha az időjárást nem is, de a jó hangulatot már mi biztosítjuk. Sőt, ha időben jelentkezel/jelentkeztek, akkor még szállás ügyében is a segítségetekre leszünk.

A két napos vármentő napokon, reggelente a szögligeti Szalamandra-háznál gyülekezünk, majd 8 óra körül elindulunk a Várhegyre. 40-45 perces sétával szoktunk felérni a várhoz, hogy aztán rövidebb szuszogás és pihenés után, 9-kor elkezdhessük a munkát.

Irány a Várhegy!

Hidd el, nem kell szakirányú végzettség a gyomnövénnyel szemben, magad is fel fogod ismerni, s ha mégis kétséged támadna, akkor akár a brigád vezetőkhöz, akár az Aggteleki Nemzeti Park munkatársaihoz is fordulhatsz segítségért. Nótázhatsz, mesélhetsz munka közben, mi biztos meghallgatunk, hogy aztán délben megállva egy nagyot pihenjünk. Ha eddig azt gondoltad, hogy lángost csak a nagymamád tud keleszteni és kisütni a meleg kis konyhájában, akkor nagyon tévedsz. A Nova-Alpin Kft megmutatja neked, hogy ez megy hegyen is, várudvarban is. Csak jótanácsként mondom el, hogy vigyázz mennyire eszed magad tele isteni sajtos-tejfölös lángossal, mert a délutáni munka sokkal nehezebb teli hassal :-)

Igen, jól látod, sül a lángos!

Délután 4 óráig folytatjuk harcunkat a gyommal szemben, mikor is közösen levonulunk a hegyről és Eszti néni fantasztikus vacsoráját -megérdemelten- elfogyasztjuk. A nap hátralévő részében pedig szabad foglakozásként kezdetét veszi a várbaráti-beszélgetős, borozgatós, késő éjszakába nyúló esténk. Még egy jótanács, ha hoztál nagyapád féltve őrzött szilva pálinkájából, akkor egyrészt gondolj ránk is, másrészt meg a “másnapra”, amikor is reggel ébresztő és irány újra a hegy :-)

Csapataink harcban állnak, reszkess gyom!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, s a ki még nem próbálta ki harcát az aljnövényzettel szemben, annak most itt a remek lehetőség. Mutasd meg nekünk, hogy legény vagy a hegyen :-)

Találkozzunk 2010. október 22-én és 23-án Szögligeten, a Szalamandra-ház előtt, reggel 8-kor!

Legyél Te is csapatunk része!

Üdvözlettel: Szádvárért Baráti Kör Tagjai

1 hozzászólás ehhez: “IX. Vármentő Napok, 2010. október 22-23.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..