Podmaniczky-díj

A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) a 2009. július 17. napján Rácalmáson megtartott XXVIII. Országos Találkozóján és Szakmai Konferenciáján, ünnepélyes fogadás keretei között a Szádvárért Baráti Kör (továbbiakban: SzBK) részére Podmaniczky-díjat adományozott!

untitled
Tomatás Tímea elnök és a díj

Az 1982-ben alapított és a Fővárosi Közmunkák Tanácsa alelnökeként (1873-1905) székesfővárosunk fejlesztésében kiemelkedő szerepet játszó íróról és politikusról, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjáról, báró Podmaniczky Frigyesről elnevezetett díjat évről-évre azon magánszemélyek és közösségek kapják, akik hivatali munkájuktól függetlenül, vagy azt túlteljesítve a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében, hazánk építetett örökségének megismertetése, megszerettetése és megóvása érdekében.

A díjat a Hungaria Nostra elnöke, a közismert városvédő, Ráday Mihály adta át az SzBK elnöke, Tomatás Tímea részére.

Kedves Tagtársak, Partnereink és Várbarátok!

Nyújtson ez a Podmaniczky-díj további támaszt és adjon erőt közös munkánk folytatásához, hogy szeretve tisztelt Szádvárunkat megőrizhessük az eljövendő generációknak és nem utolsósorban szolgáljon ez a díj minden egyes Tagtársunk és Támogatónk tenni akarásának, elkötelezettségének és áldozatos munkájának elismeréséül!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − öt =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..