Herman Ottó Múzeum – Műsorajánló

Partnerszervezetünk programjait ajánljuk mindenki figyelmébe:

Múzeumi Műsor 36._1Múzeumi Műsor 36._2

JELÖLTEK VAGYUNK! – KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS HAMAROSAN A FACEBOOK-ON!

A Herman Ottó Múzeum is indul az EMMI által a Múzeumok Éjszakája kapcsán meghirdetett közönségdíjas szavazáson. Kategóriánkban az alábbi múzeumokkal szállunk versenybe: „Újítóké a jövő” kategória közönségdíjra jelölt intézményei: Dobó István Vármúzeum, Eger; Herman Ottó Múzeum, Miskolc; Janus Pannonius Múzeum, Pécs; Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest; Tatabányai Múzeum – Bányászati és Ipari Skanzen, Tatabánya. Hamarosan elindul a kampány, amelynek keretében június 1-12 között lehet szavazni! Az egymillió forintos közönségdíjat elnyerő múzeumról a Facebookon zajló közönségszavazás dönt.

SZAVAZZON A MISKOLCI MÚZEUMRA!
A szavazók között a Magyar Turisztikai Ügynökség egy két főre szóló, két éjszakás kecskeméti szállodai élménycsomagot sorsol ki.

Múzeumi Műsor 36._3

A Herman Ottó Múzeum a múzeumra szavazók között a Múzeumok Éjszakáján további értékes nyereményeket sorsol ki! A szerencsés nyertesek többek között a Kövesi István titkos gyűjteménye c. tárlat alkotásait tartalmazó csokoládéválogatást és a decemberben nyíló Dinók földjén MezoZOOikum című tárlatra szóló családi belépőt kapnak, de kisorsolunk egy darab 24 órás Miskolc Pass turisztikai kártyát, a mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa ajándékutalványát, valamint egy családi belépőt a július 30-31-én megrendezendő Középkori forgatagra a Diósgyőri várba.
Bővebb infó és teljes program hamarosan!

SZÍNÉSZMÚZEUM – THÁLIA-HÁZ
Papírszínházi mesék – új tárlat a Thália-házban

Múzeumi Műsor 36._6

Schreiber-Gyermek-Színház
Mesés papírjátékok a Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből

A papírból készült színházi játék a 19. században nem hiányozhatott egyetlen polgári otthonból sem. A színpadi díszletek, figurák igazi remekművek, neves illusztrátorok alkotásai.

A kiállítások nem csak az operák, de mesék és szépirodalmi művek díszleteinek és figuráinak gazdag világa jelenik meg.

Múzeumi Műsor 36._5

PETRÓ-HÁZ

Múzeumi Műsor 36._8„Képeim szereplői átjárhatnak a valóság és egy másik dimenzió kapuján, ismerik a titkot én még keresem a segítségükkel. Robotszerű emberek, emberszerű robotok, gépek, akiknek személyiségük van vagy legalábbis szeretnék ha lenne. A mechanikus jellegük tükrözi a vonzódásomat a szerkezetek, elhagyatott gépek iránt. Élnek, jönnek-
mennek részesei egy világnak, amely úgy hasonlít a valóságra, mintha egy groteszk szemüvegen keresztül néznénk. Egy történet részei, amiben van egy csepp a valóságból, emlékekből, megélt vagy vágyott dolgokból, jövőképből.

Múzeumi Műsor 36._7

A címek olyan dolgokat fejeznek ki, amelyek személyes vonatkozásúak, számomra fontosak, vagyis szembesítenek önmagammal, a világgal, ami körbevesz mint pl.:
Fordulópont, Hol vagyunk? Tesztpilóta. A kerék, ami a haladást biztosítja számukra, az időt jelképezi, a dolgok körforgását, az ok-okozati kapcsolódásokat. Az átjárón csak az mehet át, aki a valódi arcát mutatja, ezért képeim szereplői nem finomkodnak,
groteszk külsejük csak őszinteségüket fejezi ki. Mindent látó szemüvegeikkel bennünket is figyelnek.”

Múzeumi Műsor 36._9

RÁKÓCZI-HÁZ

Múzeumi Műsor 36._10

Kövesi István a legszűkebb keretek között élte napjait. Nem utazgatott, nem járt nyaralni, idegenben csak egyszer, a mathauseni koncentrációs táborban járt. Egész életét helyhez kötve, fizikai értelemben bezárkózva töltötte. De otthonában – és ezt senki sem tudta – ablakot nyitott Párizsra, Rómára, Berlinre, Amszterdamra, a holland tengerpartra… A szocializmus szabta korlátok között teljes életre vágyó mészárosmester mikrovilágában nem léteztek sem országhatárok, sem ideológiai táborok. Kövesi István egy egészséges és szabadon lüktető Európát teremtett magának, amelyben napi penzumai után megelégedetten, egyhelyben utazgatott.

A Beszélgetések a nappaliban című új sorozat egy fikcióra épül. Egy fikcióra, melyben elképzeljük, mi történhetett volna, ha a műgyűjtő nappalija megnyílik a barátok, az ismerősök előtt és a festmények tanúi a róluk szóló vagy épp a tőlük független diskurzusoknak. A Miskolci Galéria nappalija a kiállítótérben található, az idő és a tér más, a képek ugyanazok. A titkos gyűjteményhez kötődő programban érzéseket tárnak fel, érzelmekről beszélnek, melyek akkor keletkeznek, amikor tekintetünk elidőzik egy-egy festményen. A nappaliban zajló beszélgetések célja kifejezni, felszínre hozni a galéria vendégeivel közös rajongását a festmények iránt, elmesélni, mit jelent számukra egy-egy kép puszta látványon túlmenő érzete.

FELEDY-HÁZ

 Múzeumi Műsor 36._12

H O S S Z A B B Í T Á S A M Ú Z E U M B A N !

A Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyei, a központi épületben található Pannon-tenger Múzeum és a Képtár, a Miskolci Galéria Rákóczi-háza, a Papszeri öreg kiállítási épület, a Színészmúzeum Thália-ház szerdán és szombaton meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, ezeken a napokon 9-19 óra között tartunk nyitva! A többi napon és vasárnap a kiállítóhelyek 9-17 óra között látogathatók. Hétfőn szünnap!

A Herman Ottó Emlékház szerdától vasárnapig 10-18 óra között tart nyitva. A Petró-ház hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, pénteken 9-13 óra között látogatható. A Feledy-házat előzetes bejelentkezést követően hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig lehet megtekinteni. Bejelentkezés a 0670/3672702 telefonon.

TRIPADVISOR

Arra kérjük a múzeum látogatóit, hogy pozitív élményeiket osszák meg a legnagyobb utazási oldalon annak érdekében, hogy kiállítóhelyeink híre minél több érdeklődőhöz eljuthasson.
Házainkat az alábbi linkeken érik el:
Papszeri öreg kiállítási épület
Herman Ottó Múzeum Képtára
Pannon-tenger Múzeum
Színészmúzeum
Miskolci Galéria

Múzeumi Műsor 36._11

Múzeumi Műsor 36._1Múzeumi Műsor 36._13Múzeumi Műsor 36._14Múzeumi Műsor 36._15Herman Ottó Múzeum weboldal
Herman Ottó Múzeum facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..