KezdőlapVárjáró MagazinVárjáró Magazin 25. szám

Hozzászólások

Várjáró Magazin 25. szám — 3 hozzászólás

  1. Kedves Könyvtárostanár!

    A faragvány már nem látható a palota falán, de Kőrösi Csoma Sándor szobájának bejáratánál ma is számos tábla őrzi a magyar tudós emlékét.

    A falon látható karcok egyike azonban Baktay Ervintől származik.

    Sajnos képet nem tudok mellékelni, de egy email cím megadása esetén szívesen elküldöm.

    Tisztelettel:

    Fejes Erik

  2. Nagyon tartalmas cikk, sok új ismerettel gazdagítja az olvasóját. De egy érdekes adattal szeretném kiegészíteni: Baktay Ervin, akire a felhasznált irodalomban utalás történik, maga is felkereste a zanglai kolostort, sőt, ottani “kőfaragók” segítségével táblát is elhelyezett Kőrösi Csoma emlékére. Erről a táblaelhelyezésről létezik egy fénykép – de vajon a tábla létezik-e még? Baktay 1928-as kasmiri, ladakhi expedíciójával a mai utazók méltó elődje. Az utazásáról írott cikkeivel, könyvével tkp. ő volt az, aki a köztudatba visszahozta Kőrösi Csomát.

  3. Gratulálok a cikk írójának, hiszen oly messzi vidékről mutatott be nekünk várakat, ahová kevés magyarországi várbarátnak adatik meg eljutni. Sok évszázaddal ezelőtt arrafelé is ugyanazt a választ adták az életüket és vagyonukat féltő előkelő emberek a külső támadásokra válaszul. Megerődítették lakóhelyüket, falak és tornyok állták útját az ostromlóknak, akiknek még a szédítő meredekségű hegyeket is le kellett győzniük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>