Magyar Nemzet interjú Szádváron

November közepén Ács Sándor kereste meg telefonon a Szádvárért Baráti Kör elnökét, hogy érdekelné-e az egyesületet egy interjú, ami a Magyar Nemzetben jelenik meg. Élve ezzel a lehetőséggel az interjúra december 2-án került sor. Résztvevők a Magyar Nemzettől: Ács Sándor, Nagy Béla fotós, és a riporter Velkei Tamás; a tagság részéről: Grecmajer Tamás, dr. Kovács Lajos, Tokár László, azaz Laci bácsi.

Leesett az első idei hó: Szádvári csendélet

Várunk a találkozó helyszínén.

A találkozás első helyszíne a szögligeti Önkormányzat előtt volt, rövid bemutatkozás után máris indult a társaság a várnak. Első megálló a kettős kanyar, itt vendégeink megcsodálták a középkori szekérnyomokat a kövekben. Az út innen nem a turistaúton történt, hanem a középkorin. Az idő csodás volt, hiszen ekkor esett le az első hó!

A kis csapat megnézi a középkori szekérutat.

.

Az út és a hely havas takaróba burkolózott jöttünkre :)

.

Az út során kellett egy kis szusszanásnyi pihenő.

.

Felérve a várba ez csodás havas kép fogadott minket.

Ahogy felértünk a várba szusszantunk egy keveset, és belevágtunk az interjúba, melynek két alanya volt: dr. Kovács Lajos, mint a Szádvárért Baráti Kör elnöke; valamint Grecmajer Tamás, mint helybeli és régészhallgató. Az interjú kitért az egyesület létrejöttére, a munkásságára, eredményeire és a folyó történésekre. A riport során végig jártuk a várat, és riporton kívül is kellemesen beszélgettünk a várról és a mindennapokról.

Interjú közben

.

Csoportkép (Fotó: Tokár László)

Az interjú egy jó óra hosszát tartott, egy kis nézelődés után elindultunk vissza a faluba, ahol egy kávé, ital mellett még baráti csevegés zajlott, valamint az Egyesület nevében átadtunk ajándékba egy-egy pólót és sapkát.

Az esemény során Tokár Laci bácsi végig fotózott, míg interjú mellett néha Grecmajer Tamás is fotózott. A képek az alábbi linken tekinthetők meg: http://1drv.ms/1yz0TxI

A cikk a Magyar Nemzet december 24-én megjelenő karácsonyi számában jelenik meg!

Szöveg és fotók: Grecmajer Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..