Újabb országos elismerés: Forster Gyula-emlékérmet kapott a Szádvárért Baráti Kör

Ahogy múlnak az évek egyre több megóvott falszakasz, illetőleg feltárt terület hirdeti egyesületünk, a Szádvári Baráti Kör tevékenységét, erőfeszítéseinknek köszönhetően pedig immáron egy ligetes kialakítású, biztonságos környezet fogadja a mind nagyobb számú érdeklődőt Szádvárott.

Munkánk elismeréseként Magyarország belügyminisztere 2013. szeptember 20. napján, a kőszegi Jurisics-várban megrendezett ünnepi fogadáson Forster Gyula-emlékérmet adományozott számunkra.

A Forster Gyula-emlékérem

A Műemlékek Országos Bizottságának elnökeként sok hazai műemlék helyreállításában és megmentésében elévülhetetlen érdemeket szerző báró Forster Gyuláról (1846-1932) elnevezett elismerést minden évben a Kulturális Örökség Napjai alkalmából adják át a műemlékvédelem érdekében jelentős érdemeket szerzett személyek és társadalmi szervezetek részére.

A díjat a belügyminiszter megbízásából dr. Szaló Péter területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár adta át egyesületünk elnökének, dr. Kovács Lajosnak.

A Szádvárért Baráti Kör elnöke, dr. Kovács Lajos átveszi az emlékérmet

Az elismerésért ezúton is köszönetünket fejezzük ki Tagjaink, Partnereink, illetőleg Támogatóink irányába!

Csoportkép a díjazottakról

Szádvárért Baráti Kör

5 hozzászólás ehhez: “Újabb országos elismerés: Forster Gyula-emlékérmet kapott a Szádvárért Baráti Kör”
  1. Gratulálunk a szorgalmas és szívós kis (vagy nagy? :) ) csapatnak és további kitartást a következő évek munkálataihoz! Sajnos októberben nem tudunk részt venni a sarjazásban, mert Erdélyben leszünk éppen, jó munkát kívánunk!

  2. Feri! Tudod, ki ám itt az öreg? Hát a Szádvár. De majd teszünk róla, hogy némi plasztikai sebészettel megfiatalodjon. :-) Minden esztendőben várunk téged vissza, hiszen karod ereje segíti a vármentést, míg vidámságod mindig mosolyt csal az arcunkra.

  3. Szeretettel gratulálok a baráti körnek! Irigylésre méltó az a szívós kitartás, lendület, tenni akarás, ami évek óta jellemzi a munkátokat. Ha én is hasonló korú lehetnék, biztosan minden szabadidőm a várnak szentelném. Sajnos az idő eljárt felettem, ezért csak szerényen teszem egy évben egyszer amit tudok ez ügyben tenni. Minden tiszteletem a csapaté. Sok erőt, egészséget és kitartást a munkák folytatásához.
    Üdvözlettel: Albert Ferenc (Gufi)

  4. Most lehetetlenség felsorolnom mindazon személyeket, akik 2006 ősze óta hozzájárultak Szádvár megújulásához. Hogy ne legyen az a Csipkerózsika-álmát alvó, zöld lombkoronában rejtőző, rogyadozó kőfalaival állandó életveszélyt jelentő bús omladék. Hanem a megóvására szervezett vármentések a számunkra jelképezzék a szabadidő hasznos eltöltését remek baráti társaságban. Mert ezért alakult a Szádvárért Baráti Kör, amely hírnevét ez a jeles kitüntetés tovább öregbítette. Szeretnék októberben ismét mindenkivel kezet szorítani Szádvárban! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 − egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..