Fontos változások a XIV. Vármentő Napokkal kapcsolatban

Kedves Barátaink!
A Szádvárért Baráti Kör nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik eddig jelentkeztek a XIV. Vármentő Napokra. A Vármentő Napok programjában az eredetileg meghirdetettekhez képest változás történt, amelyet az alábbiakban szeretnénk felvázolni. Egyesületünk a kezdetektől fontosnak tartotta és tartja, hogy Szögligettel, és annak lakosaival – melyek közt több tagunk is van – szoros együttműködést alakítsunk ki, kifejezve tevékenységünk támogatásának részükről történő megbecsülését. A fentiek miatt külön örömünkre szolgál, hogy nemzeti ünnepünk alkalmával részt vehetünk az aznapi programokon, összekötve a várért végzett munkánkat a hagyományok megőrzésével és a szögligetiekkel való kapcsolatunk megerősítésével. Ezért a március 15-i programunk az alábbiak szerint alakul:

Archív fotó Szádvárról

2013. március 15 napján 9 órakor kerül sor az ünnepi koszorúzásra műsorra. Ezt követően 9.30 órakor a szögligeti önkormányzat és a miskolci Herman Ottó Múzeum közti együttműködés eredményeként – melyhez természetesen a Szádvárért Baráti Kör is csatlakozott – létrejött kiállítás megnyitójára kerül sor, melynek során a  résztvevőket egyesületünk forralt borral és harapnivalóval vendégeli meg. A kiállítás 2013. március 18. napjáig tekinthető meg. A kiállítás tárgya a Szádvár megmentéséért végzett munkálatok eredményeinek szemléletes módon – így ásatási leletekkel, fényképekkel – történő bemutatása.

Délután 14 órakor kerül sor a Szalamandra vendégháznál a Szádvárért Baráti Kör által korábban elhelyezett tájékoztató tábla újraállítására.
A Szádvárért Baráti Kör  – előre láthatóan 16 órakor – ezután megtartja évi soros közgyűlését a később a tagok számára kiküldendő meghívóban leírtak szerint.

A vacsora után – melyről az igénylőknek szintén később adunk tájékoztatást – kötetlen formában, az éjszakába nyúlóan – fehér asztal mellett várjuk a szögligeti és környékbeli lakosokat, egyesületünk tagjait, az érdeklődő szakembereket és jelentkező önkénteseket, mindenkit, aki csatlakozik ügyünkhöz, és szimpatizál azzal.

Másnap március 16-án pedig az eredetileg is megadott program szerint találkozzunk 8.30 órakor a Szalamandra Vendégháznál, ahonnan együtt megyünk fel a Szádvárhoz, elvégezni a esedékes növényzetgyérítési munkát. A résztvevők számára délben lesz – térítésmentesen – meleg étel és a hozzávalók.

Kérünk ezért mindenkit, aki még nem döntötte el, szeretne-e részt venni ezen a – korábbi tapasztatok szerint napos és derűs – hosszú hétvégén egy jó hangulatú, változatos rendezvénysorozaton, ahol remélhetőleg minden részt vevő megtalálja neki való tevékenységet, jelentkezzen 2013. február 26. napjáig a szervezes@szadvar.hu emailcímen. Kérünk mindenkit, hogy egyidejűleg jelezzék, kérnek-e szállást, ha igen, mely napokra, illetve kérnek-e vacsorát.

Várbaráti üdvözlettel:
Szádvárért Baráti Kör
www.szadvar.hu
+36-30-621-9825

1 hozzászólás ehhez: “Fontos változások a XIV. Vármentő Napokkal kapcsolatban”
  1. Tisztelt Várbarátok! Tudjátok előre, hogy hány órakor lesz vége a közgyűlésnek? Hány órától fogadjátok majd a helybelieket? Ezen érdemes lesz elgondolkodni. Esetleg a közgyűlést és az érdeklődőkkel való jó viszony ápolását nem egy napra kellene tenni.

    Tisztelettel: Miliczki Imre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 13 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..