Októberi vármentő hétvége a Csobáncon

Ismét tevékenykedhettek a várban azok a lelkes vármentők, akik eljöttek a Csobánc Váráért Alapítvány szíves invitálására. A reggeli gyülekező szokásos helyen a templomnál volt. Innen indult a csapat a várromhoz. Felérve reggeli és kávé várta a vármentőket, majd mindenki elkezdte a munkát a kijelölt helyszíneken.

Csobánc vára

Az elvégzendő feladatok a következőek voltak: a várudvar több pontján felhalmozott kő és bontott tégla kihordása a várárokba, teherautó segítségével, fűnyírás a vár területén és a várárokban. A munkának köszönhetően jelenleg a vár területén nincs egyetlen kupac kő sem! Az öregtorony külső, déli oldalánál mindkét napon folytatódott a törmelék elbontása és a kiszedett kövek elszállítása.

Csobánci pillanatképek

Szerencsére gyönyörű időjárás volt és jó hangulat jellemezte az egész hétvégét. A házigazdák mindkét nap finom ebéddel és frissítő italokkal vendégelték meg a fáradt vármentőket. A vasárnapi napon legalább 55-60 segítő kéz szorgoskodott, hétfőn pedig 40-en lehettünk.

Munkában a csobánci vármentők

Remélhetőleg tavasszal újra folytatódhatnak a munkálatok és a helyreállítások.

Szöveg és fotók: Ádám Attila
Szerk.: vigi

1 hozzászólás ehhez: “Októberi vármentő hétvége a Csobáncon”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 3 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..