XII. Vármentő Napok

A Szádvárért Baráti Kör 2012. március 16-17-én ismét megrendezi a több éves hagyomány alapján már XII. alkalommal sorra kerülő Vármentő Napokat.

A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Akik pedig még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy szeretnének megismerni bennünket, és segíteni munkánkat, akkor erre itt az alkalom!

A munka célja a vár belső területének megtisztítása.

Hamarosan újra találkozunk... :)

A megérkezés izgalma, az első nap reggelén a várba vezető kaptató legyűrése a vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak bennünket a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk megmentéséhez.

A rendezvény második napján kirándulás keretében felfedezhetjük a vártól délre emelkedő Óvár-tetőn hajdanán emelt és eddig még fel nem tárt védművek területét, ahová eddig szervezett formában még nem jutottunk el.

A vármentők Szögliget község hangulatos vendégházaiban igényelhetnek szállást, ebben segítségére lehetünk azoknak, akik 2012. január 25. napjáig jelentkeznek a szervezes@szadvar.hu email címen.

Szeretettel várunk mindenkit!

Szádvárért Baráti Kör

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 9 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..