XI. Vármentő Napok

Kedves Barátaink!

A Szádvárért Baráti Kör idén októberben ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. Ebből az apropóból – hosszas előkészítés után – szlovákiai barátainknál – Szádalmáson – szerveztük meg a szállást és az étkezést.

A hajdani szádvári váruradalomhoz tartozó Szádalmáson (Jablonov nad Turnou) már évek óta eredményesen működő Alma hagyományőrző egyesület 2009. szeptember 26-án rendezte meg itt az I. Tizedbeszedő Fesztivált. Azóta ez a rendezvény hagyománnyá vált. Együttműködési megállapodás is mélyítette, a 2007 óta meglévő munkakapcsolatunk, mely inkább nevezhető barátságnak, mint szimpla ismeretségnek. Partnerként erősítettük egymás pályázatait, közösen vettünk részt konferenciákon, önkéntes munkákban.

Szinte adta magát a lehetőség, hogy az idei ünnepet közösen éljük át. Íme tehát néhány praktikus információ az októberi, XI. Vármentő Napokról.

2011. október 20-án lenne az érkezés és október 23-án a hazautazás. Szállást csütörtök-péntek-szombatra lehet kérni. A szálláshoz az aznapi vacsora és a másnapi reggeli jár, tehát a teljes ellátás költsége/fő/éj: 5.170 – Ft.

A szervezés miatt kérek mindenkit, hogy jelentkezését legkésőbb szeptember 23-ig tegye meg.

A költségek befizetési határideje: 2011. október 7.

 A határidők pontos betartására mindenkit kérnék! Kiemelten fontos, hogy a zökkenőmentes szervezést elősegítsük. A szervezési feladatokat Mihalik Ágostonné, Ani fogja végezni. Természetesen továbbra is a kapcsolat@szadvar.hu címre várjuk a jelentkezéseteket, immár Aninak címezve a leveleket.

 Programok:

1. nap – október 21.: tisztítási munkálatok elvégzése
2. nap – október 22.: kirándulások, megismerve a környék nevezetességeit, kiemelten Torna várát

5 év után a hátunk mögött tudhatunk:

 • 10 Vármentő hétvégét,
 • egy több hétből álló geodéziai felmérést,
 • 4 Vármentő hetet,
 • 4 Kulturális Örökségnapok túravezetést,
 • 2 elismerő díjat,
 • 2 nyári tábort gyerekeknek,
 • nyertes pályázatokat,
 • 4 állagvédelmi ciklust,
 • sok-sok egyeztető tárgyalást, konferenciát,
 • jó pár egyesületünket bemutató előadást,
 • baráti várlátogatásokat más civil várvédő egyesületekhez,
 • és sok-sok olyan estét, amikor tagok és az egyesületet segítők, pártolók jó hangulatú beszélgetések keretében újra és újra megváltották a világot és a jövőt, miközben felépítették álmaik várát…

Köszönet mindezért Nektek! Tiéd a vár!

Várunk szeretettel! 

Várbaráti üdvözlettel:  Tomatás Tímea, Gál-Mlakár Viktor

1 hozzászólás ehhez: “XI. Vármentő Napok”
 1. Nagy örömmel olvastam végig eme sorokat. Hiszen már ez is történelem, a Szádvárért Baráti Kör ötéves históriája. A száraz adatok mögött mennyi élmény, közös program bújik meg, amelyek emléke sohasem fog elhomályosulni. Bátran merem leírni, hogy Szádvár, az egykori “elfeledett vár” napjainkra országunk egyik leginkább dokumentált, minden részletében sokszorosan lefotózott műemlékévé vált. Hiszem, hogy a lelkes vármentő csapat a következő években is sikerrel folytatja munkáját, egyre több részletét megismerve és megmentve az egykori Bebek-várnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 11 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..