Palóc Húsvét a Füleki Várban

Április 25-én hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Palóc Húsvét a Füleki Várban c. ünnepi folklórfesztivál. 2006-ban a helyi Motolla Kézműves Kör tagjai kezdeményezték, hogy az akkor már egyre nagyobb látogatottságnak örvendő vár húsvét hétfőjén is nyitva tartson, és az érdeklődőket műhelyfoglalkozások, kézművesbemutatók várják. A rendezvény az évek során egyre népszerűbbé válva tavaszi fesztivállá nőtte ki magát, melynek 2009-ben már mintegy 1500 látogatója volt.

Palóc Húsvét a Füleki Várban

A szervezésbe idén is több füleki civil szervezet kapcsolódott be, a főszervezői feladatokat pedig a Pro Gaudio Társaság vállalta el. A hatodik évfolyamon a szokásos foglalkozások, vetélkedők és ételkóstolás mellett fellép a Búzavirág Néptáncegyüttes Rozsnyóról, az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes Nagyidáról, valamint Agócs Gergely és a Fonó Zenekar Budapestről. Korpás Éva és zeneka a „Csalogató“ c. gyermeklemezét mutatja be – ígéretük szerint nem csak gyermekeknek. A rendezvényre érkezők megtekinthetik a vár Bebek-tornyában berendezett „A történeti Nógrád népművészete“ c. gazdag néprajzi kiállítást.

További információk és pontos program a www.palochusvet.szm.com honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − hat =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..