Kulturális Örökség Napjai – 2009. szeptember 19.

Az Európai Unió 1991-ben – egy francia kezdeményezést felkarolva – indította útjára első ízben a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű összeurópai rendezvényét, melynek célja; megismertetni, közelebb vinni az európai polgárokat kulturális örökségükhöz, felhívni a figyelmet folyamatos megőrzésének, védelmének fontosságára.

Kön

Hazánk 1999-ben csatlakozott a mozgalomhoz, így már nálunk is évtizedes múltra tekint vissza a kezdeményezés, melynek keretében olyan műemlékek megtekintésére is lehetőség nyílik, amelyek általában zárva tartanak a nagyközönség előtt.

A Szádvárért Baráti Kör idén is csatlakozott a programhoz, idegenvezetést vállalva a Szögliget határában magasodó Szádvár festői szépségű romjaihoz. A kellemes napsütésben több csoportot is elkalauzoltunk a várhoz, végighaladva az Aggteleki Nemzeti Park által kialakított tanösvényen, így nem csupán Szádvár történetével, hanem a karsztvidék természeti kincseivel is megismertettük az érdeklődőket.

KÖN1
A jövő várbarátai

Külön örömet szerzett számunkra, hogy sok gyermek is ellátogatott a várhoz, akiket reményeink szerint megragadott az ódon falak misztikus varázsa, ezáltal erősítve bennük kulturális örökségünk megőrzésének igényét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + 10 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..