KezdőlapVárjáró MagazinVárjáró Magazin 1.szám

Hozzászólások

Várjáró Magazin 1.szám — 4 hozzászólás

  1. Kedves Erika!
    Örömmel olvastam a minden ígényt kielégítő írást e szomorú helyről.
    Én vagy 20 éve jártam ott és gyalog mentem valahonnan a központből.
    Akkor senki sem őrízte, nem volt belépő díj sem.Elvadult zsmonbékon
    kellet egy korhadó félig nyitott fakapun bémászni az udvarra.Talán a magyar utikönyv alapján néztem körül. Most azért jutott eszembe az épület, mert nézem a Szulejmán nevű török szappanoperát és most oda ért a történet, hogy Ibrahim pasa a törvénytelen kislányát a Yedikulében levő palotájában helyezi el.
    Kerestem a NET-en, hogy volt-e ott valami palota.
    Nagy Lajos

  2. Nagyszerű írás! Így végül többet tudtam meg a toronyról,mint amikor ott voltam magam is! :)
    Csak egy kérdés: valóban jó a 80T busz is,de azért az-mondjuk Beyazıtból-még jó kis séta. Nem lett volna jobb a 80B,ami a Kapali Çarşı főbejárata elől indul ugyanoda?
    Üdvözlettel:
    Feyyaz

  3. Aki szereti a történelmünket a cikk hallatán első pillanatra óhatatlanul az Egri csillagok,- ifjúkorunk egyik meghatározó élménye jut az eszünkbe. Már akkor felcsigázta az érdeklődésünket. A szerencsésebbek akiknek megadatott, hogy élőben lássuk , elhajózzunk mellette, vagy netán belépjünk a romos falak közé , a Hét torony – ennél sokkal több. Nekünk magyaroknak vérzivataros történelmünk egy apró szomorú szigete, ahova illik betérni, illik megállni és illik emlékezni, azokra a őseinkre akik rabként töltötték ott életük egy bizonyos szakaszát. Ezért szeretném megköszönni a szerzőnek és segítőinek, hogy elhozták közénk,, képekkel illusztrált, érdekes formában összegyűjtve mindazt ami számunkra nem pusztán egy turisztikai látványosság de a egy kicsit a múltunk része is.
    Az már csak hab a tortán , hogy szerzőjében egykori tanítványomat köszönthetem.
    Őszinte Tisztelettel Nagy Kálmán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>