KezdőlapHírekmár nem aktuálisIII. Vármentő Hét

Hozzászólások

III. Vármentő Hét — 4 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Régi kedvenceim közé tartozik Szádvár , hiszen a legelső hegyivárak közé tartozik amelyeket felkerestem. Emlékek is fűznek hozzá és azonfelül a környező táj szépsége és nyugalma is nagy hatással volt ránk. A várnak valamint szép környezetének van egyfajta megmagyarázhatatlan varázsa. Talán nem véletlen hogy Dienes Adorján ( Regélő romok) Mikszáth Kálmán ( Magyarország lovagvárai) Gabányi János (Magyar várak legendái) – hogy csak a régi hangulatos histórikusokból említsek – írtak róla , nem beszélve a régészeti szakanyagokról. Metszeten Szatmár várával van együtt ábrázolva a Monarchia – könyv sorozatban (nekem az a kedvencem) de létezik egyéb régi metszetes ábrázolása is. Szóval Füzérrel és Regéccel egyetemben a legnagyobb hatást tette rám. Eddig négyszer kerestem fel és a közeljövőben ismét meglátogatom. Legelső ottjártamkor még nem is volt használatban mint szálláshely a Szalamandra-ház , így a patakparton sátoroztam. Azóta persze nagyon jó hely lett a Szalamandra!
    Én személy szerint azt kívánom maradjon meg a vár és a vidék viszonylagos izoláltsága, ne essék a tömeges és barbár lumpentúrizmus áldozatává és inkább nagyon kevesek ,de olyanok látogassák akik kellő tisztelettel, szeretettel a magyar történelem iránt – közelítenek hozzá. Legutóbbi ottjártamkor végtelenül feldühített az összetört tanösvénytáblák látványa… Erre csak “ember” képes… Az ilyen kártékony elemeknek máshol van a helyük!
    Végezetül sikeres és eredményes munkát kívánok a baráti körnek. Igazából az összes magyar vár megérdemelné a fokozott törődést hiszen mindegyik része volt történelmünknek és sokuk történelmét bizony vérrel írták!
    Baráti üdvözlettel : M. István

  2. szeretnék résztvenni 08.02-án a munkában ,de nem tudok semmi konkétumot a kezdésről,a találkozásról, milyen “felszerelés” szükséges, meddig tart milye jellegű a munka!
    köszi a választ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>