KezdőlapHírekmár nem aktuálisVIII. Vármentő Napok Szádvárért

Hozzászólások

VIII. Vármentő Napok Szádvárért — 4 hozzászólás

  1. Kedves Barátaim,

    A márciusi hétvégén sem maradunk éhen a várban munka közben.
    Szombaton (13-án) Szabó Miklós által készített – sokak által már ismert
    – “lángos-party” lesz. Ezt most is a Nova-Alpin Kft. szponzorálja.

    Vasárnap (14-én) egyesületünk készít bográcsos finomságot.

    Találkozunk pénteken. :)

    Baráti üdvözlettel:
    Tomatás Tímea

  2. Kedves Barátaim !

    Néhány tudnivaló a VIII. Vármentő Napokról:

    Mindenkit kérünk arra, hogy meleg ruhát, cipőt (bakancsot) vegyen fel, ami széltől és esőtől is óv, illetve strapabíró, hiszen növények között is dolgoznunk kell.

    Ivóvízről is gondoskodjatok.

    Az étkezést – reggeli és ebéd – most mindenki maga kell, hogy megoldja, a munka után azonban Szögligeten a munkában részt vevők egytálételt kapnak majd, melyet a Szádvárért Baráti Kör és támogatóink biztosítanak térítésmentesen.

    Mivel fő feladatunk a felnőtt bozót, illetve a kijelölt fák ritkítása, kivágása, kérünk mindenkit, hogy ágvágó szerszámot, fűrészt, baltát hozzon magával.

    A munkában részt vevők számára szükséges felszerelés a védősisak (más néven kobak), kesztyű, – melyeket a részt vevők maguk biztosítanak. Célszerű továbbá az ún. láthatósági mellény viselése is, szintén a balesetveszély elhárítása miatt.

    Gyülekező reggel 8.30 órakor a Szalamandra Vendégháznál, onnan gyalogosan kell eljutni a várba a munka helyszínére, illetve a szerszámokat is kézzel kell feljuttatnunk a várhoz. A munka befejezésének előrelátható időpontja 16 óra.

    A munka megkezdése előtt – már fenn a várban – ismertetni fogjuk a munka- és balesetvédelmi szabályokat és más tudnivalókat. Ezért kérünk mindenkit, hogy aki felért, a bejárat környékén gyülekezzen a fentiek gyors lebonyolítása érdekében. Ezt követően mindenkit, aki részt vesz a munkában, kérünk arra, hogy írja alá a legfontosabb munka- és balesetvédelmi szabályokat tartalmazó ívet. Az ív aláírása kötelező, enélkül a munkában nem vehet részt senki.

    A munkában mindenki saját felelősségére, a kijelölt munkavezetők irányítása alatt vesz részt.

    Baleset, sérülés, rosszullét esetén forduljatok a munkacsoport-vezetőkhöz, a helyszínen az alapvető elsősegély-eszközöket biztosítjuk.

    Baráti üdvözlettel:
    Tomatás Tímea
    elnök
    Szádvárért Baráti Kör

  3. Sziasztok!
    Imádom a várakat és amikor rábukkantam a honlapra nagyon megörültem, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Kis korom óta misztikusan vonzódok a várakhoz. Az egyik nagy álmom, hogy Magyarország összes várát megcsodálhassam személyesen. Az álom valósággá vált és már 49 várat láttam. Olyat is, ami már tényleg csak egy fél tornyocska az erdőben. Sajnos még Szádvárat nem láttam, de tervben van. Ahol voltam úgyanilyen baráti kör toboroz embereket. Ez a település , Gyulakeszi. Ott a Csobánci várat építik lelkes “amatőrök”. Minden évben 2-3 alkalommal van rá lehetőség. Ez a kezdeményezés igazán dícséretes és akik szeretik a várainkat szívesen vesznek részt rajta, így én is. Nagyon jó érzés, hogy a helyreállításnál az én kezem munkája is megmutatkozik. Tehát csak így tovább és remélem egyszer én is eljutok hozzátok!
    Tiszelettel:
    Kovács Eszter Mária
    Tolna megye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>